Haptotherapie-Esther | werkwijze
De werkwijze van haptotherapeut Esther
haptotherapie, esther, esthermolenaar, amsterdam
464
page-template-default,page,page-id-464,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
VVH_beelmerk-GZ-haptotherapeut.png

WERKWIJZE

Een sessie duurt gemiddeld 50 a 60 minuten. Hoeveel sessies je nodig hebt is afhankelijk van je vraag. We bespreken dat aan het einde van de intake. De intake kan uit meerdere sessies bestaan en samen formuleren we daarin het doel waar je aan zou willen werken. Als we je doel hebben vastgesteld dan gaan we aan de slag. Tijdens de sessies kijken we samen of we die dag kiezen voor ervaringsoefeningen, aanraking of een gesprek. Dit hangt af van wat er op dat moment bij jou speelt en hoe het gaat met je doel. Al snel zul je merken dat je wat je ervaart tijdens de sessies gaat meenemen je dagelijks leven in en dat er beweging komt in bestaande patronen.

KENNISMAKING

De klik met je therapeut is erg belangrijk. Als mijn agenda het toelaat ben je van harte welkom om eerst kosteloos te komen kennismaken. Even vantevoren (beeld-) bellen kan ook altijd, of beluister een van mijn podcast afleveringen over haptotherapie. 

TARIEF EN BETALING

Het tarief voor een sessie is 95 euro (btw is niet van toepassing) en dit kun je na afloop van de sessie per pin betalen met bankpas of telefoon. De factuur ontvang je na afloop van de sessie per mail. Aanmelden voor haptotherapie kan zonder verwijzing van je huisarts. Ik ben geregistreerd GZ-haptotherapeut bij de beroepsvereniging voor Haptotherapeuten (VVH). Dat betekent dat je wellicht in aanmerking kunt komen voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit je aanvullende verzekeraar. Vraag je verzekeraar naar de vergoedingen voor de VVH haptotherapeuten. Mijn VVH lidnummer is: 784. Mijn zorgverleners AGB code is 90102803, de code voor de vestiging is 90062210. Voor een overzicht van de verzekeraars en de vergoedingen voor haptotherapie, klik op onderstaande afbeelding: 

TARIEF VOOR BEDRIJVEN

In sommige gevallen is je werkgever bereid om te betalen voor de haptotherapie. Overleg de mogelijkheden met je manager of bedrijfsarts! Vaak heeft het volgen van haptotherapie een direct positief effect op je vitaliteit in werk. Het tarief voor bedrijven is 125 euro exclusief BTW. Bedrijven krijgen eens per maand van mij de factuur of in overleg met de afdeling HR. Als de werkgever betaalt voor de sessies betekent dat niet dat hij/zij inzage krijgt in jouw ontwikkelingsproces. Het dossier blijft vertrouwelijk en ik deel geen informatie met de werkgever tenzij je daar zelf behoefte aan hebt. 

MIJN PRAKTIJK VOOR HAPTONOMIE

Op maandag, donderdag en vrijdag ben ik werkzaam in mijn praktijk aan de Weteringschans 110 te Amsterdam. Ben je overdag niet in de gelegenheid? Incidenteel werk ik op de maandagavond. Als daar je voorkeur naar uit gaat, stuur me even een mailtje om te vragen naar de maandagavond-planning. 

AFSPRAAK VERZETTEN

Afzeggen of verplaatsen van de sessie is tot 24 uur van tevoren mogelijk. Bij latere annulering worden de kosten voor de sessie in rekening gebracht.

PRIVACY / GEGEVENSBESCHERMING

Lees hier mijn privacy verklaring conform de wet AVG: Privacy verklaring

KLACHT?

Voor de procedure bij een klacht verwijs ik naar de website van de beroepsvereniging.

SAMENWERKINGEN

Ik werk graag samen met een aantal collega’s binnen het werkveld en daar buiten. Het kan bijvoorbeeld heel helpend zijn om haptotherapie te combineren met onder andere systemisch werk, mesologie, psychotherapie of relatietherapie. Lees hier naar wie ik graag doorverwijs wanneer dat van toepassing is (deze lijst is nog in ontwikkeling). 

Meer informatie…