Haptotherapie-Esther | haptotherapie
Welkom op de website van Esther Molenaar, www.haptotherapie-esther.nl. Haptotherapie is een vorm van therapie waarbij de focus ligt op het in balans brengen van je hoofd en je gevoel. info@haptotherapie-esther.nl
haptotherapie, amsterdam, esther, esther molenaar, molenaar, personal branding, creatieve sector, haptotherapie-amsterdam
418
page-template-default,page,page-id-418,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

HAPTOTHERAPIE AMSTERDAM

Haptotherapie is een begeleidingsvorm die verschillende technieken combineert om jou weer goed in je vel te laten voelen. In de haptotherapie staat het idee centraal dat ervaringen en herinneringen opgeslagen liggen in het lichaam. Wanneer je met je verstand zo over een ervaring heen stapt dan is het goed mogelijk dat deze toch in je lichaam zit. Dit kan zich uiten in spanningen in je lijf, bepaalde gewoontes die je niet prettig vindt, of moeizame relaties met andere mensen. Met een combinatie van gesprekken, ervaringsoefeningen en gerichte aanraking proberen we in de haptotherapie contact te maken met deze herinnering en er op een nieuwe manier mee om te gaan. We zoeken daarbij de balans tussen lichaam, verstand en gevoel die je sterk in het leven laat staan. Door aanraking kom je weer in contact met je gevoel, de ervaringsoefeningen maken je bewust van jouw omgang met je omgeving en door de gesprekken leer je verstand en gevoel weer op een lijn te brengen. Tezamen leidt dit er toe dat je beter om kunt gaan met jezelf, je omgeving en verschillende situaties.

VOOR WIE

Haptotherapie is geschikt voor iedereen die graag een ontwikkeling door wil maken. Het kan je helpen wanneer je het gevoel hebt dat je overbelast bent, wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt, moeilijk je eigen pad kunt bewandelen of wanneer je relationele problemen of identiteitsvragen hebt.

HET RESULTAAT

Het resultaat van haptotherapie kan zijn:

  • je weer vrij voelen,
  • ontspannen zijn in de relatie met jezelf en met je omgeving,
  • je eigen pad bewandelen,
  • keuzes maken die werkelijk bij je passen,
  • activiteiten van vroeger weer oppakken die je altijd heel blij maakten,
  • je op een luchtige manier weer stevig in je schoenen voelen,
  • nieuwe relaties aangaan of oude relaties afronden,
  • echt contact aan gaan met jezelf en met de ander.

HAPTOTHERAPIE BIJ BURN OUT

In verschillende fasen van burn out kan haptotherapie zeer goed helpen. Omdat in het begin vooral het opladen van de batterij belangrijk is, zullen we starten met het samen opstellen van een dagritme. Hierdoor kan je lijf weer gaan wennen aan de balans tussen inspanning en ontspanning. Ik volg hierbij de holistische aanpak van Tanja de Bont en Fred Streefkerk. Nadat de balans herstelt is gaan we aan de slag met het voelen en erkennen van grenzen. Voor het aspect voeding en stofwisseling hierbij werk ik samen met mesoloog Dafna Suskind: ‘via diverse onderzoeksmethodes binnen de mesologie en orthomoleculaire therapie worden disfuncties in kaart gebracht en gekeken naar mogelijke oorzaken. We gaan samen met jou kijken wat jou uit jouw evenwicht heeft gehaald en wordt er op het gebied van voeding en supplementen geadviseerd hoe deze balans hervonden kan worden’.

PODCAST

Beluister hier mijn podcast over haptotherapie:

http://www.buzzsprout.com/269748

ERVARINGEN VAN CLIENTEN:

Suzanne:

‘Ik was volledig uit balans, radeloos en in paniek. Doorgeslagen in het doen en denken waarbij ik het voelen volledig achterwege liet. Ik wist eigenlijk niet eens meer hoe dat werkt, voelen, laat staan hoe je op basis van je gevoel keuzes kan maken. Dit moest anders, ik wilde weer vrolijk kunnen zijn. Esther heeft mij laten ervaren hoe ik mijn gevoel kan gebruiken om de juiste keuzes te maken. Wat is het fijn en rustgevend als je van je gevoel uitgaat! Ik was een beetje sceptisch over haptotherapie omdat het voor mij totaal onbekend was. Maar wat heeft dit mij ongelooflijk geholpen.’ 

Yasja:

‘Het gaat erg goed met mij. Ik voel me sterk verbonden met mijn behoeftes en de ruimte die ik nodig heb. Ik heb hier mooi mee kunnen oefenen met een grote groep vrienden op vakantie. Ik kon heel erg bij mezelf blijven en daardoor was het contact met anderen veel fijner. Datzelfde merk ik ook in mijn relatie met mijn vriend. Het is nog wel veel oefenen en groeien en ik wil misschien in de toekomst nog wel eens afspreken maar voor mij is het nu goed’. 

Charlotte:

‘De haptotherapie sessies hebben een vertrouwen in een innerlijke kracht in mezelf wakker gemaakt, en helpen me bovenal meer trouw te blijven aan mezelf, aan mijn eigen grenzen en mijn eigen waarden in het dagelijks leven. De haptotherapie heeft mij het gevoel teruggegeven dat ik mezelf mee mag en kan nemen in alles wat ik doe’.

Frank:

‘Ik ben bij Esther terecht gekomen met een voor mij nog onduidelijk vraag om meer balans te vinden tussen hoofd & hart, werk & privé en “drive” & rust. Hoe leer je beter luisteren naar je gevoel was een belangrijk thema voor mij en dan vooral ook, hoe doe je dit tijdig en in het moment. Dit thema hebben we samen handen en voeten gegeven en dit heeft mij enorm geholpen. Niet omdat esther mij heeft verteld hoe het zit, maar doordat ik het zelf ben gaan ervaren en beleven.’.

Anke:

‘De sessies hebben bijgedragen aan het besef dat er meer (innerlijke) rust kan zijn in plaats van ‘altijd aan staan’. Ik weet en accepteer nu dat ik er niet voor iedereen kan zijn. En ik kan tegenwoordig lummelen, of misschien heet dat gewoon uitrusten? Slaap ik daardoor beter? Joost mag het weten, maar het is wel zo. Er zijn zeker nachten dat het niet goed gaat, maar daar word ik niet meer heel onrustig van, omdat ik weet dat het de volgende nacht beter zal gaan’.

Christian:

‘’Ik ben een vechter en dat was vroeger nodig, maar nu niet meer. Ergens wist ik wel dat ik mij door mijn strijd afsloot van mijn dierbaren, maar door deze therapie voél ik het nu ook zo. En dat is wezenlijk anders dan alleen praten, want met praten kan ik heel goed mijn gevoelens om de tuin leiden. Bij Esther heb ik ervaren hoe het is om mensen toe te laten. Ik voel me een stuk lichter. Ik ben er klaar voor om mensen om wie ik geef, een plekje te geven naast mij”.

Marijn:

‘’Mijn eigen beweging herkennen’. Deze waardevolle zin heb ik bij Esther ontdekt en is nog steeds een belangrijke bron van houvast en inspiratie in mijn dagelijks bestaan.

Leonoor:

‘De haptonomie sessies bij Esther heb ik ervaren als een grote spiegel. Ik had het gevoel niet vanuit mezelf te leven, de omgeving bepaalde wat ik deed en voelde. Esther liet mij door middel van confronterende oefeningen zien waar de kern van mijn probleem lag. Zij gaf mij bij elke stap die ik maakte het gevoel van vertrouwen. Nu loop ik weer op mijn eigen weg en dat voelt goed’.

Marjolein:

‘Ik merk dat ik alles zo enorm vanuit mijn eigen perspectief doe nu, en zoveel minder bang ben voor meningen van anderen. Dankzij jou sta ik in contact met mezelf en voel ik dat ik verder kan en daar wil ik je enorm voor bedanken! Dat jij op mijn pad bent gekomen is echt een wondertje geweest en zal ik nooit vergeten!’

Corrie:

De ontmoetingen met jou hebben me geleerd – voorzichtig-  bij het moment te blijven. Ook met mijn gevoel. Mijn gevoel niet af te wijzen maar ‘mee te nemen’ en te vertrouwen waar ik het eerder als belemmering of onvolkomenheid ergens parkeerde. Het is oefenen in vertrouwen en daar zijn me een paar van je uitspraken maar vooral je accepterende houding bij gebleven.