Haptotherapie-Esther | over mij
Welkom op de website van Esther Molenaar, www.haptotherapie-esther.nl. Haptotherapie is een vorm van therapie waarbij de focus ligt op het in balans brengen van je hoofd en je gevoel. info@haptotherapie-esther.nl
haptotherapie, amsterdam, esther, esther molenaar, molenaar, personal branding, creatieve sector, haptotherapie-amsterdam
2
page-template-default,page,page-id-2,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
RO102904 crop

OVER MIJ

Beweging is voor mij erg belangrijk. Als kind ging ik al huppelend naar de balletles. Dans heeft een belangrijke motiverende rol gespeeld in mijn leven, in de vorm van klassiek ballet, moderne dans, dansen op rollerskates en Vinyasa yoga. Maar beweging is meer dan fysiek actief zijn. Het is ook een innerlijk proces, beweging in het leven, blijven groeien en mijzelf ontwikkelen. Ik realiseerde me opnieuw hoe belangrijk dat voor me is toen ik op een dag van een loopbaanbegeleider de vraag kreeg: ‘ben je al uitgeleerd?’ Ik nam toen de beslissing om verder te studeren.

Een aantal jaar daarvoor had ik ervaring opgedaan met haptotherapie, in een periode van mijn leven waarin een toenemend gevoel van onbalans alles stil legde. Ik wist wel dat er iets aan de hand was, maar ik wist niet precies wat. Terwijl ik van buitenaf bekeken alles voor elkaar had, voelde ik me van binnen niet gelukkig. Mijn haptotherapeute liet me ervaren wat er bij mij gebeurde in het contact met anderen, hoe ik telkens over mijn grens liet gaan, hoe weinig ik zelf achter het stuur zat. Zij liet me voelen en oefenen hoe ik dat anders kon doen. In haar benadering was beweging ook een centraal thema. Al snel kwam ik dichter bij mezelf en realiseerde ik me dat ik wel degelijk weet wat ik wil en hoe fijn het is om gebruik te maken van mijn vrije keuze. Een klein voorbeeld om dit te verduidelijken:

Vroeger vond ik het best lastig om een keuze te maken als iemand mij vroeg wat ik wilde drinken. Dan zei ik ‘oh, maakt niet uit, wat heb je?’ of ‘ik neem wel wat jij neemt’. Ik was me niet bewust dat ik hiermee mezelf steeds een beetje te kort deed. En niet alleen bij de keuze van drankjes, maar ook op grotere vragen paste ik mijn antwoord aan de omgeving aan. Dit lijkt misschien iets heel kleins* maar het staat symbool voor hoe ik mijn eigen beweging negeerde en onbewust steeds de ander volgde. Wanneer je weinig ruimte inneemt, kun je ook niet vrij bewegen!

De werkwijze van mijn haptotherapeute heeft een diepe indruk op mij achtergelaten en heeft me doen besluiten om de vierjarige opleiding aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen te gaan volgen.

 

Nu is het mijn beurt om anderen uit te nodigen tevoorschijn te komen! Vanuit mijn opleiding psychologie en haptotherapie, mijn jarenlange werkervaring als loopbaanbegeleider, maar zeker ook in combinatie met mijn persoonlijke ervaringen, draag ik graag bij aan jouw beweging terug naar je eigen unieke en vitale ik. Mijn stijl van werken is jong, energiek en altijd met diepgang. Je komt bij mij in een veilige omgeving terecht waarin je concreet en heel gericht gaat werken aan je doel.

 

En als iemand mij tegenwoordig vraagt wat ik wil drinken dan weet ik direct wat ik wil: ‘ja graag!’ ‘Doe mij maar een koffie verkeerd!’

 

Overige informatie: ik ben geboren in 1976, samenwonend met mijn vriend te Amsterdam en we hebben een dochter genaamd Charlie (2104). Naast mijn haptotherapie praktijk run ik ook een bescheiden business in exclusieve dans-rolschaatsen.